Les persones amb autisme i les seves famílies reclamen els seus drets fonamentals i la seva participació social

Aquest diumenge 2 d’abril de celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que té com a objectiu que la societat prengui consciència de les múltiples barreres amb què s’enfronten les persones amb Trastorn de

Aquest diumenge 2 d’abril de celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que té com a objectiu que la societat prengui consciència de les múltiples barreres amb què s’enfronten les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) a l’hora d’exercir els seus drets fonamentals i formar part de la comunitat, així com promoure les  adaptacions de l’entorn necessàries per facilitar la seva inclusió i participació social.

Amb el lema proposat per Autisme Espanya “Anomenem-ho pel seu nom”, la campanya de sensibilització d’aquest 2023 pretén conscienciar sobre tres aspectes essencials adreçats a promoure la participació i la igualtat d’oportunitats de les persones autistes i les seves famílies: la variabilitat dins de l´espectre de l´autisme (Iguals però diferents); la singularitat i especificitat (enderrocar estigmes i falses creences, comprendre l’autisme i valorar les persones autistes); i el sentit de pertinença (orgull davant de rebuig).

Amb motiu d’aquesta data molts edificis emblemàtics de Catalunya s’il·luminaran de blau (color de l’autisme) per mostrar la seva solidaritat amb les persones afectades pel trastorn de l’espectre autista i les seves famílies.

També se realitzaran al llarg de la jornada diferents actes commemoratius i reivindicatius a càrrec de les institucions i les entitats que donen suport a aquest col·lectiu. En molts d’aquests actes es llegirà el Manifest del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme 2023.

S’estima que al voltant de 7 milions de persones pertanyen l’espectre autista a Europa. Més de 470.000 persones a Espanya i unes 75.000 persones a Catalunya. El trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA) és una condició que afecta a la manera de pensar i de comportar-se, a la comunicació i a la interacció amb les altres persones. 

Deja una respuesta

Follow by Email
WhatsApp