Una cinquantena de persones es manifesten per protestar pel retard en l’inici del servei de bany assistit a les platges de Barcelona

La concentració, convocada per la plataforma Accessibilitat Ciutat i Platges Barcelona, va tenir lloc dibsabte a la platja Nova Icària. Una cinquantena de persones es van manifestar aquest dissabte a la platja de Nova Icària

La concentració, convocada per la plataforma Accessibilitat Ciutat i Platges Barcelona, va tenir lloc dibsabte a la platja Nova Icària.

Una cinquantena de persones es van manifestar aquest dissabte a la platja de Nova Icària de Barcelona per protestar per la demora de la posada en marxa del servei de bany assistit per a les persones amb discapacitat, que havia d’estar en funcionament des de principis d’abril amb l’inici de la temporada de bany a les platges de la ciutat. La concentració estava convocada per la plataforma Accessibilitat Ciutat i Platges Barcelona.

Tot i el compromís de l’ajuntament amb el col·lectiu perquè les platges de Barcelona siguessin accessibles de l’1 d’abril fins la Mercè, un problema en el procés d’adjudicació del servei aliè al consistori ha provocat que la contractació del servei hagi quedat deserta.

L’Ajuntament ja ha demanat disculpes pel retard i està treballant per donar una solució el més aviat possible. Mentrestant, ha suggerit trobar acomodament a les persones amb problemes de mobilitat en les zones d’estada per a les persones amb diversitat funcional mentre es realitza un nou procés d’adjudicació del servei per una via d’urgència.

Aquesta proposta no ha convençut als representants del col·lectiu que demanen no només el dret a prendre el sol sinó també a banyar-se com qualsevol altre ciutadà. Per això a la manifestació d’ahir van exigir una solució ja.

A més de la demora en l’adjudicació de les tasques de bany assistit, el concurs per llogar tres canviadors per a les platges en què s’auxilia persones amb discapacitat a remullar-se al mar es va publicar el 12 d’abril, ja amb la temporada de bany començada. Ara com ara, no estan instal·lats els mòduls, pels quals l’ajuntament preveu abonar 56.163,14 euros.

D’altra banda des de la plataforma Accessibilitat Ciutat i Plates Barcelona demanen almenys una zona més on es doni el servei de bany assistit per evitar massificacions. Actualment hi han 3 punts habilitats a les platges de Nova Icària, Sant Miquel i Fòrum. 

Deja una respuesta

Follow by Email
WhatsApp