Projecte d’inclusió entre l’IES Vilaplana i el CEE Baix Maestrat de Vinaròs.

IES VILAPLANA Aquest curs, per segon any consecutiu, l’IES José Vilaplana i el CEE Baix Maestrat hem pogut dur a terme un projecte d’inclusió educativa. Aquest consisteix a proposar diferents activitats a l’alumnat dels dos

IES VILAPLANA

Aquest curs, per segon any consecutiu, l’IES José Vilaplana i el CEE Baix Maestrat hem pogut dur a terme un projecte d’inclusió educativa. Aquest consisteix a proposar diferents activitats a l’alumnat dels dos centres per tal de realitzar-les conjuntament.

En algunes optatives de 2n d’ESO s’han compartit determinades hores lectives durant les quals hem realitzat diverses tasques. La primera era una activitat de presentació perquè l’alumnat es conegués i tingués més confiança. Després, alguns alumnes havien de reconéixer les plantes presents a l’institut, en premsaven les fulles i van acabar elaborant punts de llibre amb elles. D’altres alumnes treballaven amb fitxes sobre plantes, feien experiments al laboratori i finalitzaven el treball conjunt amb un mural a les pissarres ubicades al pati.

Una altra activitat col·laborativa es feia en el marc de l’assignatura d’Educació Física de 4t d’ESO. Un cop a la setmana compartien una classe conjunta alumnat dels dos centres, amb activitats adaptades per afavorir la inclusió.

D’altra banda, l’alumnat del PFQB de jardineria del CEE Baix Maestrat ha fet tasques de manteniment al jardí del nostre centre com a pràctica de classe.

Aquest projecte ha servit perquè l’alumnat puga conéixer la realitat des d’un altre punt de vista i comprovar que hi ha qui pot fer més tasques i qui pot fer-les millor, però que fent-les entre tots, amb un somriure, podem aconseguir, a més, que ningú es quede enrere. Ens adonem que, al capdavall, tots som diferents, cosa que ens fa iguals. Només cal que ens coneguem més.

Deja una respuesta

Follow by Email
WhatsApp