Àmplia oferta de ‘Teatre Accessible’ per a persones amb discapacitat visual i auditiva a Catalunya durant el mes d’abril

Les funcions compten amb subtitulat, audiodescripció i sistemes d’ajuda auditiva. L’oferta del projecte Teatro Accesible pel proper mes d’abril ve carregada de novetats, demostrant que Catalunya té un fort circuit escènic compromès amb l’accessibilitat de la cultura.

Les funcions compten amb subtitulat, audiodescripció i sistemes d’ajuda auditiva.

L’oferta del projecte Teatro Accesible pel proper mes d’abril ve carregada de novetats, demostrant que Catalunya té un fort circuit escènic compromès amb l’accessibilitat de la cultura. Cada cop son més les companyies que ofereixen, almenys, una funció amb mesures d’accessibilitat per a persones amb discapacitat visual i/o auditiva. Aquestes funcions compten amb subtitulat, audiodescripció i sistemes d’ajuda auditiva, cosa que permet reduir considerablement les barreres comunicatives entre les arts escèniques i les persones.

L’obra d’‘‘El Pare’’, produïda per Teatre Romea, dirigida per Josep Maria Mestres i interpretada per Josep Maria Pou, comptarà amb nombroses funcions accessibles al llarg de la gira per Catalunya. Per al proper mes estan previstes les funcions accessibles del 2 d’abril al Teatre de Tarragona, el 15 d’abril al Teatre Principal de Terrassa i el 22 d’abril al Teatre Auditori de Llinars del Vallès.

‘‘Lectura Fácil’’, l’obra que està reinventant el concepte d’inclusió al teatre, dirigida per Alberto San Juan a partir de la novel·la de Cristina Morales, es representarà al Teatre Lliure de Barcelona i comptarà amb dues funcions accessibles els dies 14 i 21 d’abril.

La Villarroel, a Barcelona, ofereix una funció accessible de ‘‘L’Oreneta’’ el dia 15 d’abril. El 16 d’abril es podrà gaudir de ‘‘Muerte de un viajante’’ al Teatre Auditori de Granollers, i el 28 d’abril hi haurà funció accessible d’‘‘Amèrica’’ al Teatre Auditori de Sant Cugat.

Per a les persones amb discapacitat visual, a l’abril estan convocades dues visites tàctils que permetran conèixer mitjançant el tacte l’univers escènic del muntatge teatral. Aquesta activitat es realitza abans de  la funció accessible i està inclosa amb la compra de l’entrada, però és necessari inscriure’s al correu electrònic indicat a la pàgina web per confirmar l’assistència. 

Les visites tàctils o “touch-tours”  estan previstes pel 27 d’abril a L’Atlàntida de Vic, amb la funció accessible de ‘‘Terra baixa (Reconstrucció d’un crim)’’ i el 28 d’abril al Teatre Nacional de Catalunya, per a ‘‘El temps i els Conway’’. 

Deja una respuesta

Follow by Email
WhatsApp